Att göra en bra presentation av sin idé

Att göra en bra presentation av sin idé har stor betydelse för hur mottagaren kommer reagera och tycka om den. Jag håller precis på att ta fram en sådan presentation för en idé jag har och det är mycket svårare än vad man tror.

Det gäller att inte överpresentera sin ide´, det måste finnas utrymme för mottagaren att fantisera om hur det ska se ut och vara. Ibland kommer de bästa idéerna genom att bara måla upp idén på ett papper och diskutera. På så sett kan båda parterna mötas och det finns rum för eventuella ändringar.

Om du presenterar en väldigt ”klar” idé måste din presentation vara fel fri. För då ser mottagaren bara de du visar och lyssnar inte på det du säger. Du kan tillexempel inte visa ett förslag på en design som är ganska detaljrik och sedan säga – Det ska inte riktigt vara så här utan ungefär. Det enda mottagaren kommer se framför sig är den designen du visade. Och gillar personen den inte, nej då kommer den inte gilla din idé.

En annan viktig sak är att berätta bakgrunden till sin idé. Berätta och förklara hur din idé kom till. På så sätt förklarar du vad det finns för behov av den. Dessutom är det inte säkert att mottagaren kan lika mycket som du inom ämnet. Det finns mängder av företagshistorier som blivigt kända pga att det ger företaget eller produkten en större känsla och förståelse.

Säg det som är viktigt och få gärna med det flera gånger under presentationen. Ta fram det som du känner är styrkorna med din idé och presentera det först brett men gör sedan en kortare och mer konkret sammanfattning när du avrundar.

998497_10151616569237984_505536127_n

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “Att göra en bra presentation av sin idé

  1. Det är bättre att du gör klart presentationen av din ide än lägga ned tid på att skriva hur du ska göra. Typiskt beteende när man har fastnat.

  2. Första gången jag slank in på din blogg och måste bara säga att den var väldigt trevlig och läsvärd! Så kul med lite nischade bloggar, framförallt inom detta område! Keep up the good work och glad alla hjärtans dag!

  3. Slank in på din blogg nu för första gången och måste bara säga att den var himla trevlig och läsvärd! Kul med nischade bloggar, särskilt inom detta område. Keep up the good work och glad alla hjärtans dag :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>