Min Economista garderob.

I Economista nämner Pingis och Isabella att man bör investera i kläder som går att sälja vidare.  Som märkeskläder, smycken som håller osv.

Jag måste säga att jag inte riktigt följer den här rekommendationen.  Men det är mest för jag lärt känna mig själv. Om man har ”dyra” och ”fina” kläder gäller det att man också tar hand om dom. Att du viker och hänger upp dom snyggt. Att du inte spiller på dom osv.

Det är något jag vet att jag inte är speciellt bra på. Hela min personlighet är lite ”yvig” vilket gör att jag snarare hade förlorat på att ha sådana här kläder. Jag hade inte tagit hand om dom på rätt sätt.  Min kläder kan gå sönder då och då pga små saker ( för det är bara så jag är) och då hade det varit hemskt om det var en dyr märkeströja.

Vad jag istället har gjort är att jag har två sidor i garderoben. Jag har en sida där jag har mina ”vanliga” kläder och en sida där jag har mina ”finare”.  De vanliga kläderna använder jag i vardagen och på kvällarna då det egentligen inte är nå speciellt och de fina använder jag på jobb, fester eller andra viktiga möten.

I den ”fina” sidan har jag investerat i några dyrare plagg som jag anser vara sådana som behövs.

  • Kavaj
  • Kostymbyxor
  • Portfölj
  • Svart bas klänning med långa armar
  • Svart bas klänning med korta armar

Därför skulle jag säga att ekonomiska beslut ska tas utifrån dig själv. Vi har alla olika personligheter och det gäller att dina val passar dig.

IMG_0269

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Min Economista garderob.

  1. Hmm, ja att man ska ”investera” i kläder låter lite svårt kan jag tycka. Kläder slits ju faktiskt med tiden och precis som du säger så är det svårt att hålla dem i säljbart skick. Och sen får man inte mycket pengar för bregagnade kläder heller… möjligtiv dyra märkesväskor om man har äkthetsintyg på dem, men ändå får du nog inte tillbaka 50% av deras värde skulle jag tro.. eller har jag fel?

    • Nej precis, i så fall bör det vara mycket speciella kläder. Men sådana har priser som nog överskrider de flestas budget. Dock bör man prioritera kvalité på vissa plagg :) Något som jag märkt är skillnad hos många tjejer och killar. Modet för killar ändras inte så mycket så de köper ofta kläder som håller men kan också använde de längre. Tjejer köper mer kläder på HM, Gina osv och byter kläder oftare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>