Kärlek och karriär, går det att ha båda.

Jag är för tillfället singel och det är jag av en enkel anledning och det är för att ha fullständig kontroll över mitt eget liv. Vad menar hon nu kanske ni undrar?

Jag tycker att det här med kärlek och karriär är något som ständigt sägs att det inte går att få ihop. Jag har själv gjort ett beslut i mitt liv där jag och han jag var tillsammans med beslöt oss för att bryta upp pågrund av att vi ville satsa på våra karriärer.

Som jag nämnde ovan vill jag ha kontroll över mitt liv för och därför stör kärlek just nu. Jag kan inte njuta av allt det där underbara sakerna som har med kärlek att göra utan jag ser allt som ett hinder. Som att sitta på jobbet och bara längta att åka hem för att få vara med honom, eller strunta i att gå på festen för att man bara vill vara tillsammans, eller att ligga sömnlös om ni är ifrån varandra för att man saknar den andra.

Ur min synvinkel blir resultatet detta. Du slutar tidigare för att du vill hem och presterar inte lika bra på jobbet eftersom du inte är fullt fokuserad och engagerad. Du missar fester som är goda chanser att nätverka på för du vet aldrig vem du kan springa på. Du får inte sömn på din affärsresa och är därför trött, dessutom kanske du tackar nej någon gång för du vet hur jobbigt det är att vara ifrån varandra.

Just nu får jag panik av den känslan. Att tycka om nån så mycket att den har kontrollen bara genom att vara sig själv och att du tycker om den andra människan så mycket.

Jag har kompisar som tycker jag tänker helt galet men jag ser det som att det kommer när jag är äldre. Jag är bara 22år (snart 23) och jag ser ingen brådska. Det farliga är väll att man vänjer sig att vara själv eller går miste om sin ”stora” kärlek.

Vad tycker ni? Borde man strunta i kärleken och satsa på karriären? Eller är det kärleken som är det största här på jorden och den bör tas vara på?

330592_10150380702527984_689281903_o

 

blogstats trackingpixel

20 reaktion på “Kärlek och karriär, går det att ha båda.

 1. Jag tror inte att kärlek och karriär behöver vara disjunkta. I ett bra förhållande försöker man väl uppmuntra varandra på alla de plan, vilket bör leda till bättre insats på både jobb och privatliv? Det är åtminstone min förhoppning. :)

  • Hej :)

   Absolut jag förstår vad du menar, men hur blir det om båda fokuserar på arbetet? Kan förhållandet bli lidande av tidsbrist för varandra? Eller blir det ens uppgift att ta hand om barnen tillexempel om den ena satsar på arbetet?

 2. Då vet du inte vad kärlek är, det går inte att säga nej till kärleken även om ditt liv skulle vara i fara. Du har ett tråkigt förhållande och då är det lätt att hitta ursäkter. Har du fortfarande 14 000 unika besökare?

  • Hej Karin,

   Ja det kanske är så att jag inte har hittat rätt, dock var vårar förhållande allt annat än tråkigt.

   Det med 14 000 läsare var mitt svar till journalisten följande.
   Jag har på en vecka haft ca: 14 000 unika läsare.

   Det var precis när Isabella hade länkat bloggen. Nu pendlar den dagliga siffran mellan 1500 – 2000 läsare. Det går upp ibland och ner ibland :)

 3. Jag tror att alla är olika och drömmer om olika saker. För mig är är kärlek störst och en enorm längtan efter familj så jag skulle inte kunna satsa på en karriär så som du gör. Jag går inte runt och tänker på vilka jag kan tänkas möta på en fest, om det är en bra kontakt för jobb eller liknande, jag går på fest för att träffa vänner och inte tänka på arbete :) men som sagt tror jag att alla är olika och finner tillfredsställelse (säger man så? :P) med olika saker som jobb, skaffa familj, resor och liknande. Och tur är väl det så inte alla vill samma saker :)

  • Hej,
   Vilken trevlig reflektion och jag håller med dig. Vi är alla olika och vem vet om något år kanske jag prioriterar helt annorlunda mot vad jag gör nu. :) Då kanske det är längtan till familj som är störst!

 4. Jag fattade samma beslut som du för några år sedan. Tre veckor senare träffade jag den rätta, jag ville inte ha ett förhållande det bara hände. Han sa redan från början att han vill jag ska göra det jag vill för han kommer vänta. Vi har varit tsm i 4år och stora delar av vårt förhållande har vi bara träffats en timme innan vi ska sova. Nu funderar vi på att skaffa barn och han tvekade inte en sekund när det kom till vem som skulle stanna hemma med barnet.

  Mitt svar på din fråga är: Det går att blanda dem båda men det kräver två starka individer som har stor respekt för varandra. Man måste förstå att man inte är prio ett när man är tsm med en karriärmänniska och man måste dra nytta av den tid man har tsm. Inget för den svartsjuke dock.

  • Hej,
   Vilket fint svar. Tror du har helt rätt, man måste respektera varandra och uppskatta tiden med varandra snarare än att klaga på hur lite tid man har tillsammans.
   Vad glad jag är för er skull! Låter som ni har det fint tillsammans och önskar er lycka till! :)

 5. Ibland kan jag tänka att jag gör så. Att jag kanske skulle vara mer karriärinriktad om jag inte hade min kille. Men det är inget val. Jag har hittat mitt livs kärlek och nej, då är inget annat lika viktigt. Så är det bara. Det är inte ett val jag ens KAN göra.

  • Hej Hanna,
   Det kanske faktiskt är så att jag tänker så just för att jag inte prioriterar kärlek för att jag inte har hittat den rätta. Sen kanske jag också bara är lite ung också och tror att man måste ha massa andra saker, när det kanske är en kärlek som ger samma tillfredsställelse.

   Dessutom är jag lite rädd för kärleken, tänk om den tar slut och du står där och inte har gjort någonting bara fokuserat på er två. Vad gör man då? Jätte läskigt ju! :)

   • Det är jätteläskigt! Jag var i ett förhållande tidigare med en kille som kontrollerade mig stenhårt och jag gjorde som han sa (dumt nog!) och han var inte alls en bra kille som misshandlade mig på fysiskt och psykiskt. När jag äntligen tog mig mod till att göra slut så undrade jag vad fan jag var med han för?! Han behandlade mig som skit och jag slösade två år på honom som jag kunde gjort annat på, åka till Norge och jobba eller börjat plugga tidigare så jag hade blivit klar med det tidigare. Men jag vill se det som att allt händer av en anledning och jag lärde mig ett och annat av det skitförhållandet :)

    • Snällt att du delar detta. Och grymt imponerad över att du valde och var stark nog att lämna förhållandet. Just i ditt fall blev det en erfarenhet som du kan blicka tillbaka på och tänka och förstå att det inte är den typen av förhållande du vill ha. Man kan ju säga det klassiska ”Ångra aldrig de du gjort….” för som du säger lärde du dig mycket av den erfarenheten.

 6. Jobb och karriär kan aldrig tävla med kärlek – man jobbar för att leva, inte lever för att jobba. Har inte träffat någon singel som är genuint lycklig av att bara ha en fin titel på visitkortet. Ju äldre man blir desto mer inser man varifrån lyckan i livet kommer.

  • Hej Anna,

   Bra svar, jag tror att de du säger med ålder är en sant. För skulle jag stå helt själv när jag vill ha barn och de runt om mig börjar få det skulle jag nog vara otroligt olycklig. Men för tillfället är jag nog lite ung och bara tror att allt löser sig.

 7. Jag håller faktiskt med dig i ditt resonemang om att man vill olika saker i livet och av den anledningen väljer man att satsa på karriären. Tyvärr är det emellanåt så att ens kärlek kan vara ett hinder för vad du vill i livet, att han inte respekterar dina drömmar. Men visst är kärlek underbart och något alla borde få uppleva men ibland måste man bara ta svåra beslut, som att satsa på karriären. Sen kan jag tycka att detta med att ingå ett förhållande kräver tid och engagemang vilket man inte alltid har och det blir ju lite enformigt i efterhand om man inte skulle lägga ner sitt hjärta och själ i det. Jag känner att jag hellre vill investera i att uppfylla mina drömmar istället och helt enkelt satsa på det. Alla har ju skilda uppfattningar kring detta och jag har all respekt för de som får kärlek och karriär att gå ihop.

  Din blogg är både intressant och inspirerande. Keep it up!

  • Hej Asha,
   Jag känner att du sa mycket saker som jag känner själv. Just det med att det kräver tid och engagemang vilket man inte alltid har. Då kan detta leda till att man får ett osunt förhållande där ingen är lycklig. JAg tror dessutom att det är svårt att förklara för någon som ser kärlek som det största i livet. Det är självklart att det känns som det enda rätta när man är alldeles varm av kärleken och inte kan förstå hur man kan prioritera annat. För mig är det just som du säger, drömmar nu kärlek tar jag sen.

 8. Håller inte alls med dig här. Jag läser en masterutbildning inom ekonomi på Handelshögskolan samtidigt som jag tränar inför en Svensk Klassiker och driver eget. Med andra ord, jag satsar på mig själv och min karriär. Jag hade dock ALDRIG klarat av dessa åtaganden om det inte var just för att jag har just kärlek i mitt liv. Min kille stöttar mig i allt och pushar mig framåt varje dag. Han ser till så att jag får det utrymme jag behöver för att satsa på min karriär samtidigt som han agerar bollplank då jag stöter på problem och motgångar. Att krypa ner i hans famn efter en lång och tuff arbetsdag gör att jag får energi nog att vakna morgonen därpå, fit for fight igen.

  Jag håller dock helt med dig om att om man inte har ett förhållande som ger energi – ja, då är det bättre att gå skilda vägar och satsa på sig själv. Har man däremot en välfungerande relation som gör att båda parterna blir en bättre version av sig själv, då stimulerar det nog både ens personliga utveckling och ens karriär mer än någonting annat!

  Måste också poängtera att jag gillar kvinnor som vågar sätta sig själva i första rummet.
  Som miss Gaga uttryckte det: “Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you’re wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn’t love you anymore.”

  Kram,
  Linda

  • Hej Linda,
   Trevligt inlägg som reflekterar åt båda hållen.
   Jag är imponerad över dig som känner att du klarar av att ha ett förhållande också samtidigt som du gör allt du berättar. Det jag tycker borde vara otroligt svårt är att få tiden att räcka för varandra. Har din kille lika mycket? Eller finns han tillgänglig ofta när du har tid?
   Grymt uttryck! 😉

  • Sjukt roligt sagt av en som bygger sin karriär på fansens kärlek. Undrar hur många avdankade popstjärnor som sitter därute och är bittra eftersom deras karriär (dvs fansen) en dag vaknade och sa ”Jag älskar inte den här artisten längre.”?

   • Hej,
    Ledsen men jag förstår inte riktigt, förklara gärna! :)
    när jag menar kärlek så menar jag ju inte ”fansen” utan jag menar kärlek mellan två människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>